Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 3006631
Δευ - Παρ: 9:00 - 17:00 | Σάββατο: 9:00 - 15:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70.00 €
Για τα 15 πρώτα κιλά

Τι είναι τα LED Filament .

13-10-2016
από

Οι λάμπες LED Filament ή Edison ή Retro είναι λάμπες τεχνολογίας led οι οποίες το led (δίοδος εκπομπής φωτός) είναι διαμορφωμένο έτσι, ώστε να μοιάζει με νήμα όπως στις λάμπες πυράκτωσης. Οι λάμπες αυτές είναι η νέα μόδα σε μπάρ, καφετέριες αλλά και σε σπίτια.

Οι LED Filament δίνουν μια ατμόσφαιρα και μια ζεστασιά στο χώρο και είναι σύνηθως θερμού χρώματος 2200-2700Κ.

Κατασκευάστικαν για πρώτη φορά το 2008 απο μια Ιαπωνική εταιρεία και μέρικα χρόνια αργότερα πήραν την σημερίνη τους μορφή.

Εχούν όλα τα πλεονεκτήματα του led και επιπλέον εκπέμπουν το φώς σε 360° αντί των κλασικών led που βγάζουν φώς σε γωνία 180-200°. Αυτό συμβαίνει γιατί τα led στις κλασικές λάμπες είναι τοποθετημένα σε ένα επίπεδο κάθετο στήν λάμπα ενώ τα filament αναπαραστούν νήματα πυράκτωσης και είναι τοποθετημένα κατα μήκος του σώματος του λαμπτήρα.

led-filament-beam-angle-comparison

 

 

Στό εμπόριο κυκλοφορούν πολλές λάμπες filament τον τελευταίο καιρό οι οποίες έχουν πολλά νήματα μέσα σε περίτεχνα σχέδια για περισσότερο διάκοσμο. Αυτές όμως οι λάμπες δεν είναι led και καταναλώνουν πάρα πολλά watt ενέργεια.

 

led-filament-comparison

 

 

   

 

      Πώς κατασκευάζονται

Το LED νήμα αποτελείται από μια σειρά LEDs σε ένα γυάλινο υπόστρωμα, που αναφέρεται ως Chip-On-Glass (COG) Αυτό το υπόστρωμα φωτίζει προς όλες τις κατευθύνσεις φώς χρώματος ψυχρού-μπλέ όπως όλα τα LED. Αργότερα ένα στρώμα φωσφόρου με σιλικόνη μετατρέπει το μπλέ φώς σε απόχρωση πού θέλει ο κατασκευαστής και δίνει στη λάμπα το γνωστό μας θερμό λευκό φωτισμό.

how do led filament works 2how do led filament works 3

 

 

                                                            flame warm atmosphere