Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 3006631
Δευ - Παρ: 9:00 - 17:00 | Σάββατο: 9:00 - 15:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70.00 €
Για τα 15 πρώτα κιλά

Λάμπες LED τύπου φθορισμού

24-10-2016
από

Οι λάμπες LED τύπου φθορισμού είναι λάμπες τεχνολογίας led σε σχήμα σωλήνα που βγήκαν για να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες λάμπες φθορίου.

Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη πάχους Τ5,Τ8,Τ10, αλλα και μήκους. Οι πιο συνηθισμένες που αντικαθηστούν τις γνωστές μας φθορίου είναι οι Τ8 και κυκλοφορούν σε μήκη 60cm, 90cm, 120cm, 150cm.

Στην διευθνή αγορά είναι γνωστές και με τα ονόματα led tube ή led T8 fluorescent.

 

Πλεονεκτήματα των LED

Ενώ οι πάλιες φθορίου εχούν αναφερθεί επιζήμιες για το περιβάλλον οι led ερχονται να τις αντικαταστήσουν με το ίδιο και περισσότερο φώς και με πολλα πλεονεκτήματα:

  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ότι μια λάμπα φθορισμού, πάνω από 20.000 ώρες. 
  • 60-80% εξοικονόμησης ενέργειας από τις λάμπες φθορισμού. 
  • Καμία παρέμβαση RF, χωρίς να τρεμοπαίζει ή να βουίζει, 
  • Χωρίς κίνδυνο του υδραργύρου.
  • Χωρίς UV και IR ακτινοβολία.
  • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, υψηλή φωτεινότητα.

 

Πώς λειτουργούσαν οι πάλιες φθορίου

Μια λάμπα φθορισμού είναι μια χαμηλής πίεσης ατμών υδραργύρου λάμπα που χρησιμοποιεί φθόριο για να παράγει το ορατό φως.

Το ηλεκτρικό ρεύμα διεγείρει τούς ατμούς υδρογόνου και παράγεται υπεριώδες φως, κατόπιν αυτό με τη βοήθεια του φθορίου που περίεχεται σε αυτές τις λάμπες εκπεμπει το ορατο φώς.

Πώς λειτουργούν οι LED τύπου φθορίου

Οι LED τύπου φθορίου είναι ένας σωλήνας πλαστικός ή γυάλινος μέ πλάτη αλουμινίου, ή και όλος γυάλινος, που μέσα υπάρχει μια πλακέτα με led smd (κάτι σαν αυτή της λεντοταινίας). Είναι πιο κατευθυντικό το φώς που εκπέμπουν σχετικά με τις παλιές, αλλα οι νέας γεννιάς led κατάφεραν με ειδικές διατάξεις στό εσωτερικό τους να εκπέμπουν το φώς σε 200-320° γωνία εκπομπής φωτός.

    

 

Πώς γίνεται η σύνδεση στις LED φθορίου.

Οι παλίες φθορίου για να λειτουργήσουν χρειάζονταν μετασχηματιστή (ballast) και starter. Οι λάμπες LED δεν χρειάζονται τίποτα απο αυτά.

Γι αυτό πρίν συνδέσετε led φθορίου πρέπει να βγάλετε ή να παρακάψετε απο τη συνδεσμολογία, τον μετασχηματιστή και να δώσετε κατευθείαν ρεύμα

στη λάμπα 220V AC.

Υπήρχαν λάμπες LED που έπερναν ρεύμα απο την μία και απο την άλλη πλευρά κατα μήκος της λάμπας:

 

Οι καινούργιες LED που κυκλοφορούν τώρα ειναι ακόμα πιο απλές στην σύνδεση τους, πέρνουν ρεύμα απο τη μία πλευρά της λάμπας (αναγράφετε input), ενώ ή άλλη είναι μόνο για στήριξη.:

 

Αντικαταστήστε τις πάλιες φθορίου με LED τύπου φθορίου, κάντε οικονομία στη τσέπη σας, ξεκουράστε τα μάτια σας και κάντε καλό στο περιβάλλον.