Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

210 3006631

Ώρες λειτουργίας 09:00 με 17:00

Λάμπες LED αυτοκινήτου 2ης και 3ης Γενιάς

15-12-2016
από Μιχαλης Παλαμαρης

Λάμπες LED αυτοκινήτου 2ης και 3ης Γενιάς

Απο τις πρώτες χρήσεις της τεχνολογίας LED ήταν και στις λάμπες αυτοκινήτου.Υπάρχουν λάμπες LED αυτοκινήτου σε πολλους τύπους και βάσεις Τ5,Τ10, W5W, 1156, 1157BA9S ,T20,BAU15S BAX9S, σωληνωτοί και αλλά. Μετά απο βελτιώσεις έχουμε και τα πρώτα  SMD LED αυτοκινήτου 1ης γενίας που ήρθαν να αντικαταστήσουν όλες τις υπάρχουσες λάμπες αυτοκινήτου εκτος απο τους κύριους προβολείς. Αυτοί χρειαζόταν να είναι πολλών Watt για να έχουν την σωστή απόδοση που απαιτείται με αποτέλεσμα να πυρακτώνονταν και να καίγονται.Με αυτούς θα ασχοληθούμε παρακάτω.

Τα SMD LED 1ης γενιάς τα οποία κυκλοφορούν ακόμα και πουλιούνται απο πολλά sites στο internet είναι ολόιδια με τα 2ης και 3ης γενιάς LED που έχουμε εξασφαλίσει εμείς για εσάς. Η διαφορά είναι οτι τα 2ης και ακόμα περισσότερο τα 3ης γενιάς LED, που εχουν μόλις βγεί στην αγορά, είναι πολύ πιο αξιόπιστα στην πάροδο του χρόνου καθώς και στις υπερτάσεις του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα όταν βάζουμε μπρός το αυτοκίνητο η τάση λειτουργίας του φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και τα 18 Volt στιγμιαία, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καίει τις αντιστάσεις από τους λαμπτήρες LED οι οποίοι είναι Can Bus.
Η "Νέα Γενιά 2 και 3" είναι κατασκευασμένη ώστε να έχει την ανοχή έως και 18 Volt στιγμιαία.

Ενδεικτικό παράδειγμα Τ10 αυτοκινήτου.

Τα πρώτα LED                              SMD 1ης Γενιας    

    2ης Γενιας                                     SMD 3ης Γενιας can bus

Τι είναι το σύστημα Can Bus;

Το σύστημα CAN BUS (Controller Area Network), είναι ένα σειριακό πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου και του κεντρικού επεξεργαστή (CPU).
Το σύστημα Can Bus, αναγνωρίζουν εάν η λάμπα μας είναι καλή ή είναι καμένη και μας ενημέρωναν με την ανάλογη ένδειξη στο καντράν.
Το σύστημα Can Bus βλέπει την κατανάλωση που έχει ο λαμπτήρας μας και έτσι μπορεί και αναγνωρίζει εάν ο λαμπτήρας μας είναι καμένος η όχι.
Στην τεχνολογία LED όλες οι καταναλώσεις είναι υπερβολικά πολύ χαμηλές και έτσι πολλές φορές αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους λαμπτήρες LED σε νέα αυτοκίνητα με σύστημα Can Bus για αυτό τον λόγο υπάρχουν και οι ανάλογοι λαμπτήρες.

Ο λαμπτήρας LED Can Bus ΔΕΝ διαφέρει από τον απλό λαμπτήρα LED σε φωτισμό παρά μόνο στην κατανάλωση του. Περιέχει μια μικρή αντίσταση η οποία ανεβάζει την κατανάλωση του και έτσι ξεγελάει το σύστημα Can Bus ώστε να στείλει ένδειξη καμένου λαμπτήρα στο ταμπλό μας λόγο χαμηλής κατανάλωσης. Ετσι όλοι οι τύποι λαμπτήρων LED αυτοκινήτου βγάινουν και σε Can Bus.

LED Φώτα HID Kit για αυτοκίνητα και μηχανές

Τώρα ως αναφορά τους κύριους προβολείς του αυτοκίνητου και της μηχανής, μικρή, μεγάλη σκάλα και προβολείς ομίχλης, μετά τα φώτα Xenon που χρησιμοποιούνται πια ευρέως με πολύ καλύτερο φωτισμό απο τους απλούς συμβατικούς προβολείς τώρα ήρθαν και τα LED HID Kit με ακόμα περισσότερο και καλύτερο φωτισμό και απο τα Xenon.

Το εμπόδιο της ψύξης ξεπεράστηκε με μεγαλυτερες ψύκτρες και με ανεμιστηράκια εντος.

     Xenon HiD                  LED HID

Σήμερα τα LED HID χρησιμοποιόυνται όλο και περισσότερο απο ιδιώτες σαν φώτα αντικατάστασης στο αυτοκίνητο τους αφού η εγκατάσταση τους είναι αρκετά πιο εύκολη απο τα Xenon, αλλά και από εταιρείες κατάσκευής αυτοκινήτων αφού η ζωή τους είναι μεγαλύτερη, εχούν μικρότερη κατανάλωση και προσφέρουν καλύτερο φωτισμό !

Η εταιρεία μας εξασφάλισε για εσάς δύο σειρές απο φώτα LED HID αυτοκινήτου, μία πολύ υψηλού φωτισμού που μπορεί να μπει και σε αυτοκίνητα με σύστημα can bus και μία πιο οικονομική με λίγο χαμηλότερο φωτισμό αλλά που δεν στερείται ποιότητας !