Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 3006631
Δευ - Παρ: 9:00 - 17:00 | Σάββατο: 9:00 - 15:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70.00 €
Για τα 15 πρώτα κιλά

Έξυπνο σπίτι

07-05-2019
από Mixalis Palamaris

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας τα ηλεκτρικά συστήματα του σπιτιού γίνονται ''έξυπνα'' και μας διευκολύνουν πολύ στο σύγχρονο τρόπο ζωής μας.

Έτσι το σπίτι μας γίνεται ''έξυπνο σπίτι'' και αυτοματοποιείται λιγο ή πολύ, ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Τι είναι το έξυπνο σπίτι λοιπόν;

Είναι το σύνολο των διατάξεων, με τις οποίες ομαδοποιούνται, οργανώνονται και αυτοματοποιούνται οι λειτουργίες μιας κατοικίας, σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Μπορούμε λοιπόν να χειριζόμαστε εύκολα και γρήγορα όλα τα ηλεκτρικά κυκλώματα στο σπίτι τοπικά ή απο απόσταση μέσα απο το κινητό μας τηλέφωνο (smastphone), εκτελώντας μεμονομένες εντολές ή σενάρια αυτόματης ενεργοποίησης συγκεκριμένων λειτουργιών.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε αίσθημα άνεσης και σιγουριάς, εξοικονόμηση ενέργειας και βέβαια κατ΄ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος, καθιστώντας το έξυπνο σπίτι, ένα πράσινο σπίτι.

Για το λογο αυτό υπάρχουν πολλές εφαρμογές απο πολλές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων.

Στο χωρό αυτόν της αυτοματοποίησης μπήκαν και μεγάλες εταιρείες λογισμικού με πιο γνωστές τις Amazon Alexa και Google Home.

 

 

Οι εφαρμογές αυτές είναι διαθέσιμες σε android και ios.

-  Με τη νέα εφαρμογή Google Home, μπορείτε πλέον να ελέγχετε, να οργανώνετε και να διαχειρίζεστε συμβατά φωτιστικά, κάμερες, τηλεοράσεις και άλλα, όλα από ένα μόνο μέρος.

- Μία απλή προβολή, τον έλεγχο της οποίας έχετε εσείς.
Συντομεύσεις για τις πιο συνήθεις ενέργειές σας, όπως το άναμμα και το σβήσιμο φώτων ή την αναπαραγωγή μουσικής.
- Ελέγξτε το σπίτι σας ενώ λείπετε ή χρησιμοποιήστε το σαν τηλεχειριστήριο για το Google Home, το Chromecast και άλλες συσκευές σας.

-  Χρησιμοποιήστε το Amazon Alexa App για να ρυθμίσετε τις συσκευές με συμβατότητα Alexa, να ακούσετε μουσική, να δημιουργήσετε λίστες αγορών, να λάβετε ενημερώσεις ειδήσεων και πολλά άλλα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την Alexa, τόσο περισσότερο προσαρμόζεται στη φωνή, το λεξιλόγιο και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Μπορείται ακόμα να ακούσετε μουσική ή να ανακαλύψετε βιβλία, να οργανώσετε την μέρα σας, προβολή και επεξεργασία καταλόγων αγορών και υποχρεώσεων εν κινήσει, ενημέρωση καιρού και ειδήσεων, διαχείριση χρονομετρητών και συναγερμών και πολλά άλλα.

Στο site μας θα βρέιτε πολλά διαφορετικά προιόντα συμβατά με Amazon Alexa και Google Home απο λάμπες, πρίζες, διακόπτες μέχρι πολύμπριζα.